vacherin mont d'or in bakje
Omschrijving

Een seizoensgebonden kaas! Nadat de koeien van de alpenweiden terugkomen naar de stal ligt de melkproductie hoger dan in de zomer. Maar niet genoeg om hele wielen Comté of Gruyère te produceren, dus maken de boeren er deze zacht lopende Vacherin mee. Mont d'Or wordt in de Franse Jura gemaakt met rauwe koemelk. En hebben hun eigen AOP-keurmerk al sinds 1981. De verkoop van de Franse Mont d'Or kazen loopt van 13 september tot circa 15 maart en wordt gemaakt van de volle (rauwe) melk van koeien van het het Montbéliarde-ras. Na het stremmen wordt de wrongel in de vormen gedaan om uit te lekken. Tijdens de rijping worden de kazen dagelijks met pekel gewassen en gekeerd. Aan het eind van de rijping is de kaaskorst roze-beige geworden en begint ze te rimpelen. De smaak is aromatisch, vol, fris en licht zoetig met nootachtige tonen. De kaas is smeuïg en lepelbaar. Een waasje schimmel kan zich op de korst ontwikkelen en kan geen kwaad. Deze volledig gerijpte kaas kan dus niet meer gesneden worden, maar wordt met een lepeltje uit de vorm gegeten op croutons of op warme, halve aardappelen. Niet zwangerproof.

vacherin mont d'or in bakje

fonduekaas in spaanderhouten bakje

€ 11,95
Allergenen en ingrediënten
Koe
Rauwmelks
Melk
-
Ja
Nee
Nee
Productinformatie
-
-
-
Ja
Nee